Witaj rubinku 馃挄 no c贸偶 ju偶 od 2 tygodni trwa rok szkolny 馃樀 niestety, zacz臋艂o si臋, ale aby umili膰 i os艂odzi膰 Ci troch臋 te dni przychodz臋 z przepisem na szybkie i pyszne ciasto. Wiem, wiem nie jesz s艂odyczy, jeste艣 na diecie itd... Ale 偶ycie nie polega na ci膮g艂ych dietach, raz na jaki艣 czas mo偶esz sobie pozwoli膰 na ma艂e co nieco 馃槉, wi臋c jak ju偶 wyja艣ni艂am Ci t膮 kwesti臋 przechodz臋 do przepisu 馃槂
Sk艂adniki :
- 4 szklanki m膮ki pszennej
- 2,5 艂y偶eczki proszku do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
- szklanka cukru pudru
- 1 margaryna
- 3 jajka
- 3 艂y偶ki 艣mietany
Przygotowanie :
Najpierw nale偶y przesia膰 m膮k臋 z proszkiem do pieczenia. Nast臋pnie doda膰 cukier waniliowy, cukier puder i margaryn臋. Sk艂adniki dok艂adnie posieka膰 no偶em, doda膰 jajka i 艣mietan臋. Wszystko razem zagniata膰, a偶 do uzyskania jednolitego ciasta. Je艣li b臋dzie ono zbyt rzadkie wystarczy doda膰 troch臋 m膮ki, natomiast je艣li b臋dzie zbyt zbite doda膰 艣mietan臋. Ciasto konsystencj膮 powinno przypomina膰 ciasto na pierogi. Ciasto dzielimy na p贸艂. Blach臋 smarujemy margaryn膮 i posypujemy bu艂k膮 tart膮, aby ciasto nie przywar艂o. Jedn膮 po艂贸wk臋 ciasta rozkladamy na spodzie foremki . Na nim uk艂adamy ulubione, sezonowe, 艣wie偶e owoce : 艣liwki, jab艂ka, gruszki, brzoskwinie, morele itd.
W dowolnej ilo艣ci, je艣li lubimy du偶o owoc贸w to dajemy ich du偶o, je艣li wolimy mniej to mniej 馃槂. Owoce przykrywamy drug膮 po艂ow膮 ciasta. Pieczemy w oko艂o 180 stopniach, a偶 ciasto si臋 zarumieni, czyli mniej wi臋cej godzin臋, ale to wszystko zale偶y od piekarnika wi臋c musisz co jaki艣 czas sprawdza膰 wypiek 馃槂. Mam nadziej臋, ze wyprobujesz przepis 馃槂 je艣li tak to 偶ycz臋 smacznego 馃挄 do nast臋pnego 馃挆
Sk艂adniki :
- 4 szklanki m膮ki pszennej
- 2,5 艂y偶eczki proszku do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
- szklanka cukru pudru
- 1 margaryna
- 3 jajka
- 3 艂y偶ki 艣mietany
Przygotowanie :
Najpierw nale偶y przesia膰 m膮k臋 z proszkiem do pieczenia. Nast臋pnie doda膰 cukier waniliowy, cukier puder i margaryn臋. Sk艂adniki dok艂adnie posieka膰 no偶em, doda膰 jajka i 艣mietan臋. Wszystko razem zagniata膰, a偶 do uzyskania jednolitego ciasta. Je艣li b臋dzie ono zbyt rzadkie wystarczy doda膰 troch臋 m膮ki, natomiast je艣li b臋dzie zbyt zbite doda膰 艣mietan臋. Ciasto konsystencj膮 powinno przypomina膰 ciasto na pierogi. Ciasto dzielimy na p贸艂. Blach臋 smarujemy margaryn膮 i posypujemy bu艂k膮 tart膮, aby ciasto nie przywar艂o. Jedn膮 po艂贸wk臋 ciasta rozkladamy na spodzie foremki . Na nim uk艂adamy ulubione, sezonowe, 艣wie偶e owoce : 艣liwki, jab艂ka, gruszki, brzoskwinie, morele itd.
W dowolnej ilo艣ci, je艣li lubimy du偶o owoc贸w to dajemy ich du偶o, je艣li wolimy mniej to mniej 馃槂. Owoce przykrywamy drug膮 po艂ow膮 ciasta. Pieczemy w oko艂o 180 stopniach, a偶 ciasto si臋 zarumieni, czyli mniej wi臋cej godzin臋, ale to wszystko zale偶y od piekarnika wi臋c musisz co jaki艣 czas sprawdza膰 wypiek 馃槂. Mam nadziej臋, ze wyprobujesz przepis 馃槂 je艣li tak to 偶ycz臋 smacznego 馃挄 do nast臋pnego 馃挆
Proste przepisy to najlepsze przepisy - s艂odki smak lata w przysznej kruchej oprawie. Bior臋 si臋 do pieczenia wersji ze 艣liwkami <3
OdpowiedzUsu艅Pozdrawiam i zapraszam do siebie. :)
Z pewno艣ci膮 wpadn臋 do Ciebie 馃槉 ciesz臋 si臋, ze przepis przypad艂 ci do gustu 馃槂 pozdrawiam 馃挄
Usu艅O matko <3 Ju偶 wyobra偶am sobie jak to musi smakowa膰 :) REWELACJA !
OdpowiedzUsu艅nouw.com/roksanaryszkiewicz
Przepi臋kny Blog *.*
OdpowiedzUsu艅Co艣 czuj臋,偶e b臋d臋 wpada艂a tu cz臋艣ciej <33
Co powiesz na wspl obserwacje ? :)
http://believeinhimselfx33.blogspot.com/